הפרק ה-13 של הפודקאסט “HowToApp” – תכל’ס פיתוח עוסק בשילוב בין הצפיות הגדולות שלנו מהמיזם שאנחנו מפתחים, לבין המציאות שאנחנו נמצאים בה כאן ועכשיו.
שוחחנו על הדרך שבה צריך לגשת את הבעיה, והצענו גם כמה פתרונות מסיפורי מקרה שהיינו בהם. ובעיקר על מה לשים את הדגש.
בפרק הזה אנחנו מנתחים דילמה שכיחה בעולם הפיתוח – לקוח שביקש מאיתנו לפתח מערכת מורכבת ודרש שהיא תתמוך במיליון משתמשים, למרות שבשלב זה היו לו אפס משתמשים בפועל. זה העלה שאלה מרתקת: האם כדאי להשקיע משאבים רבים בתשתית שתתמוך בקנה מידה גדול לפני שהמוצר הוכיח את עצמו?
מהניסיון שלנו, גם כיזמים וגם כמפתחים, למדנו שהגישה הנכונה יותר היא להתחיל בקטן ולהתאים את המערכת לגידול בהדרגה. כשפיתחנו מערכות בעצמנו, רצינו להיערך לכמות גדולה של משתמשים, אבל בדיעבד התברר שזו הייתה השקעה מיותרת – שינינו המון דברים בדרך והיה עדיף להתמקד בהוכחת הקונספט.
אנחנו מסבירים שהרצון להיערך למיליון משתמשים נובע לרוב מתמימות ואופטימיות של היזם. גם אם התקציב אינו מוגבל, זו עדיין גישה לא יעילה – עדיף לפתח POC (הוכחת היתכנות), להוציא מוצר מינימלי, לבדוק שהוא עובד, ורק אז להשקיע בסקיילינג.
לאורך השיחה אנחנו מדגישים את החשיבות של הבנת הסיפור העסקי המלא מאחורי המוצר. כשמבינים את המטרות האמיתיות והקונטקסט, אפשר לקבל החלטות נכונות יותר בנוגע להשקעה בתשתיות. למשל, סיפרנו על משחק טריוויה שפיתחנו בשם “אור קוויז” – בחרנו להשקיע בתשתית תקשורת בזמן אמת שתתמוך בהרבה משתתפים, כי זה היה חיוני למוצר, אבל ויתרנו על פיצ’רים רבים אחרים שלא היו קריטיים בשלב הראשוני.
אנחנו משתפים מקרה הפוך – של גוף ממשלתי שהשקיע חצי מיליון ש”ח בקמפיין והיה ברור שיגיעו המוני משתמשים. במקרה כזה, ההיערכות מראש הייתה הכרחית. אבל גם שם היו פשרות בתחומים אחרים, כי המערכת הייתה אמורה לפעול רק למשך שבועיים.
נקודה חשובה שהדגשנו היא לזהות את “המוקשים” – הנקודות הקריטיות שבהן המערכת עלולה לקרוס. לפעמים, פתרון לבעיה יכול להיות פשוט בהרבה ממה שחושבים. נתנו דוגמה של לקוח ששלח SMS למספר עצום של אנשים בו-זמנית, מה שגרם לשרת לקרוס. הפתרון היה פשוט – לשלוח את ההודעות במנות קטנות יותר, בלי צורך בשינויי קוד מורכבים.
לסיכום, אנחנו ממליצים לפתח ביחס לצרכים הנוכחיים, תוך חשיבה קדימה אך בלי השקעה מוגזמת בתשתיות לפני הוכחת היתכנות. חשוב לקיים דיאלוג פתוח עם הלקוח, להבין את הסיפור המלא ולמצוא את האיזון הנכון בין היערכות לעתיד לבין יעילות בהווה. הסיכויים להגיע למיליון משתמשים בבת אחת נמוכים, והדרך לשם בדרך כלל עוברת במדרגות של אלפים ועשרות אלפים – וניתן להתאים את התשתית בהדרגה.
מנהלים ובעלי עסקים המעוניינים להבין לעומק את תהליכי פיתוח התוכנה.HowToApp – פודקאסט מקצועי המנגיש את עולם פיתוח התוכנה.
בהגשת חגית חזני ועמי חניא, מנהלי CloseApp בית תוכנה ותוכן.
נלמד על התהליך המלא של פיתוח תוכנה מהרעיון ועד היישום.
הצטרפו אלינו למסע מרתק בעולם הטכנולוגיה, בגובה העיניים.
לפרטים נוספים: https://closeapp.co.il/
#פיתוח_תוכנה #טכנולוגיה #howtoapp